OM CHARLOTTE TØNDER

Det gylne Æble - en bronzestatur

BIOGRAFI

Charlotte Tønder (f. 1965) er en danskfødt kunstner med eget galleri i hjertet af København. Hun bor og arbejder i København.

Hun har været aktiv som kunstner i næsten tre årtier. Hendes kunstneriske rejse begyndte med en passion for maleri, som hun senere supplerede med bronzeskulpturer.

I årevis har hun fuldt ud dedikeret sit liv til kunsten som fuldtidskunstner. Hendes baggrund i international salg og marketing har beriget hendes kunstneriske udvikling.

Billedkunstner

Med en intens fascination af naturen elsker hun at indfange naturens elementers vilde dans. Hun visualiserer og maler tordnende storme, der kolliderer med rå klipper. Hendes særlige kendetegn har altid været det unikke lys, hun fanger på lærredet, ofte beskrevet som “hvor lynet gennemborer himlen”. Hun skaber sine egne historier, stemninger og tilføjer sit eget temperament til sine universelt forståelige kreationer, og håber, at beskueren både ser og føler den dramatiske scene. Gennem årene har hun taget kurser i San Francisco, København og Italien.

Bronzeskulptør

Charlotte Tønders passion for det tredimensionelle har ført hende til bronzestøbning og arbejdet med råt metal. Hendes detaljerede skulpturer er kendetegnet ved en dyb sans for humor. Uanset skulpturens udtryk gør hendes enestående flair for patina dem meget specielle og levende. Nysgerrighed er hendes kunstneriske drivkraft, og hendes kærlighed til opdagelse og leg tillader hende at udvikle og udforske nye dimensioner inden for sit kunstneriske virke. Hun har udstillet i Danmark, Norge og Holland. For nylig blev hun, med sit humoristiske blik for bronze-fortællinger, udvalgt til at skabe en statuette for Diabetes Center i København.

Kurator

I 2019 stiftede Charlotte Tønder Kunst i Kirke Gentofte, et stort kunstprojekt i København støttet af Gentofte Kommunes kulturpulje og Gentofte Provsti. Hvert år udstillede mellem 8-10 kirker kunst fra 18 professionelle kunstnere. Som chefkurator håndplukkede hun omhyggeligt hver kunstner i samarbejde med den anerkendte kurator Helle Borre. Hver kirke viste en unik udstilling, og projektet tiltrak næsten 3000 besøgende årligt.

Gentofte Borgmester åbnede udstillingerne  sammen med  Gentoftes Provst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.