Kunst i kirker

kunst i kirker, Charlotte Tønder, Gentofte, kunstudstilling, kunst, kunstner, event

Hvem er ophavskvinden bag Kunst i kirker?

Mød Charlotte Tønder, drivkraften bag Kunst i kirker!

I skrivende stund er det anden gang eventen Kunst i Kirker har fundet sted. Kvinden bag det hele, Charlotte Tønder, har igen løftet en kæmpe koordineringsopgave på en event, der har krævet mange måneders forberedelse. Der er gjort meget ud af at nøje udvælge dygtige og spændende kunstnere, så alle, der kommer til udstillingen, kan få en særlig oplevelse. Til dette arbejde havde hun i år (2021) allieret sig med gallerist Helle Borre, som har været kurator på udstillingen.

En kulturstærk kommune.

Charlotte Tønder fortæller: “Gentofte er en kulturstærk kommune og mange i byen elsker kunst. Det er det perfekte udgangspunkt. Jeg vil gerne give de besøgende en unik oplevelse og vi gør en stor indsats for at matche kirkerummet med kunstnerne. I år var Sankt Lukas Stiftelsens Kirke med – det er jo en kirke, hvor der stadig bor søstre og stedet har en fantastisk historie. Kirkernes historie er også en del af oplevelsen.”

Kunsten forandrer kirkerummet

Charlotte fortsætter: “For mig handler det om mødet mellem kunsten, kirkerummet og publikum. At se kunsten forandre kirkerummet, men også om at få ro til de nye tanker og refleksioner, der opstår. Når man er i et kirkerum, så oplever jeg, at alle de ting, man bærer rundt på, bliver løftet af mine skuldre. Jeg er mere bar, når jeg går ind i et kirkerum. Jeg er i en anden stemning og jeg er modtagelig for indtryk på en helt anden måde. At møde kunsten dér er derfor noget helt særligt.”

Er du nysgerrig på at læse mere om Kunst i kirker, kan du finde meget mere info på hjemmesiden her: www.kunstikirker.dk

Herunder en artikel i “Gentofte lige nu” avis,

med interview med Charlotte Tønder om hele projektet.

Kunst i kirker, omtale, gentofte, avis, Charlotte Tønder

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.