Hudløs ærlig

3 Gentofte Kunstnere i "Hudløs Ærlig"

Pressen skrev:

Tre Gentofte-kunstnere, Charlotte Tønder, Tina Hee og Sara Legind-Hansen, har gjort med deres projekt “Hudløs Ærlig” – en udstilling med fælles-malerier, som er blevet til med brysterne som arbejdsredskab.
“Vi lærte hinanden at kende i forbindelse med kunstruten “Åbne Døre” i Gentofte. En dag blev vi enige om, at vi ville sætte hinanden på en prøve. Det skulle være noget, ingen af os havde prøvet før, og hurtigt blev idéen født,” fortæller Sara Legind-Hansen.

Det blev startskuddet til en tre måneder lang proces, som endte ud i en serie af værker, der har tydelige aftryk af de tre kvinder attributter.
Målet var at bryde egne grænser og forene hinandens genrer og stilarter på samme lærreder, og det er, efter Tina Hees udsagn, lykkedes vildt godt. Blandt andet fordi brystaftrykkene giver en sjov og anderledes struktur i maleriet. Men også fordi det giver en dobbelt betydning af udstillingens titel “Hudløs Ærlig”. De tre kvinder blotlægger sig nemlig både fysisk og kunstnerisk.

“Udstillingen er også en kommentar til nutidens tilknappede samfund, hvor unge f.eks. ikke tør bade med hinanden efter sport, og en topløs kvinde på stranden nærmest er ilde set. Der er så mange tabuer og indlejrede kultursyn forbundet med især kvindekroppen, og ofte bliver det betragtet som en provokation at vise nøgenhed, så vi er nok også ude i en lille provokation her,” siger Sara Legind-Hansen”.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.