Fradragsregler FOR KØB AF KUNST i virksomheden

KØB AF KUNST KAN TRÆKKES FRA I SKAT

Det skal være et originalt kunstværk:
maleri, skulptur, grafik eller lignende.

Køb af kunst kan trækkes fra i skat!

Det skal være et førstegangskøb direkte fra kunstneren eller gennem et galleri.Det kan være et kunstværk, der indgår i virksomhedens bygning – så kan man afskrive efter samme regler som afskrivning af bygninger, 5 pct. om året. Det kan være et kunstværk, der hænges op – så kan man afskrive på linje med afskrivning af driftsmidler, 25 pct. om året.

FRADRAGSREGLER 

Fradragsreglerne giver din virksomhed en række fordele og muligheder. F.eks. kan kunst have en positiv signalværdi over for dine medarbejdere og over for omverdenen:

En mulighed for jer er:

Udsmykke virksomhedens lokaler og bygninger med kvalitetskunst – det giver noget smukt at kigge på og forbedrer arbejdsmiljøet. Engagere medarbejderne i udsmykning af lokaler og indkøb af kunstværker. Støtte en lokal kunstner. Støtte en særlig kunstart.

KUNSTVÆRKER, DER HÆNGES OP ELLER STILLES OP

Udgifter til køb af kunstværker, der hænges op (typisk malerier) eller stilles op (typisk skulpturer eller installationer) i virksomhedens lokaler, kan afskrives efter den såkaldte saldometode med op til 25 % om året. Altså efter samme regler som inventar. Der kan foretages fuld afskrivning i anskaffelsessåret, også selvom købet sker i slutningen af regnskabsåret.

Læs mere på skat

Læs mere i denne folder fra Kulturministeriet.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.