CHARLOTTE TØNDER – BILLEDKUNSTNER

Deltagelse gennem 25 år  i kurser både i København og som bosiddende i San Fransisco i flere år.

  • Jeg er en 100 procent intuitiv kunstmaler – elsker min naivistiske og abstrakte stil. Ord kan ikke beskrive den passion jeg har for at male og den dybe tilfredsstillelse jeg føler når min skabertrang får afløb. Jeg elsker alle de forskellige muligheder der findes.

  • Jeg bliver inspireret af alt hvad jeg møder og oplever på min vej. Derfor er mine billeder ofte også meget forskellige for mit sindelag er helt afgørende for hvordan endelige motiv bliver.

  • Mine kunder er tit overrasket over hvor forskellige mine motiver kan være men jeg kan slet ikke forstille mig at begrænses til blot en genre. Så jeg ser det klart som en styrke i min kreativitet.

  • Mine billeder tager først form, når jeg sidder ved lærredet. Det er typisk for min arbejdsproces, at jeg har en grundidé – et ”grundmotiv”- som jeg arbejder ud fra. Dernæst visker jeg ”grundmotivet” ud.

  • Det udviskede motiv sætter et tilfældigt præg, som jeg finder spændende, og som jeg arbejder videre med. Eller jeg fortsætter samme proces, til jeg finder ro i det endelige motiv, som jeg derefter gør færdigt. Således består mine billeder af lag på lag.

  • Jeg udfordres af alternative metoder og redskaber i formningsprocessen, så ofte bruges alt inden for rækkevidde: Klude, kul, lak, hænder, svampe, spartel, pensler, kaffe, tøjstykker, sokker m.m. Eller hvad jeg nu falder over, som pirrer min nysgerrighed!

Billedkunstner Charlotte Tønder