Skulptør

SKULPTØR Charlotte Tønder

Mit liv som skulptør & BRONZEN

Det maskuline bronze udtryk versus det mere feminine penselstrøg

For ca. 2 års tid siden blev jeg skulptør. Jeg  fik jeg lyst til at arbejde med et helt andet udtryk og et helt andet materiale. Med et spædt afsæt i en drøm, hvor jeg drømte, at jeg skulle lave noget, der havde form som en valnød, fik jeg en idé om at støbe figurer i bronze formet som en række forskellige grøntsager.

“De sagde det ikke kunne lade sig gøre”

Det har været fantastisk for mig at kaste mig over bronzestøbning. Det er så anderledes på alle måder, ikke mindst rent teknisk. Folk mente ikke at man kunne støbe rigtige grøntsager direkte i gips, og det motiverede mig bare endnu mere til at eksperimentere. En helt anden verden åbnede sig for mig, da jeg pludselig stod og lavede noget, der dels er ret ubarmhjertigt, fordi støbningen afslører alt ned i mindste detalje, dels er fysisk hårdt på en helt anden måde end maleriet. Jeg synes, at det bryder med maleriets feminine arbejdsproces og udtryksform, og det har været enormt inspirerende og åbnet for en ny dimension i min kunst. Se gerne min video. Hans Felthaus har været min mentor og lærermester og lært mig rigtige mange ting. Som jeg er uhyre glad for. 

VIDEO AF BRONZE PROCESSEN

Det er et omfattende arbejde at støbe bronze, og jeg elsker det.  

I min video viser jeg det omfattende arbejde om  hvordan man støber bronze efter cire perdue (tabt voks) metoden.

I min video viser jeg det omfattende arbejde og alle de del processer der er fra start til slut. Fra min model  formes skulpturen i voks til den afsluttende proces med at slibe.

Scroll til toppen

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Få de seneste nyheder her

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.